Over Erik

Toen ik 9 was, wilde ik uitvinder worden. Ik was alleen niet zo handig met lego, bleek al snel. Wat me beter afging, was het schrijven van verhalen over uitvinders. Dat ben ik blijven doen. Tegenwoordig help ik ondernemers en werknemers met teksten die uitleggen waarom zij goed zijn in wat ze doen.

En er is werk aan de winkel. Als ik Over ons-pagina's of LinkedIn-profielen bekijk, word ik zelden enthousiast. Als ik vervolgens in gesprek raak met de werknemer of ondernemer, dan blijkt hij een geweldige vakman te zijn. Enthousiast en een goed verteller over het vak. Waarom brengen mensen dat online niet over?

Ongelofelijk hoe scherp hij mijn waarden en normen sprankelend op papier kreeg. Erik weet echt tot de kern te komen en schrijft geen standaard saaie teksten. Absoluut een aanrader voor elke onderneming!

Wim Verachtert,

1. Standje beleefd
Een deel van het probleem is dat mensen bij hun schriftelijke communicatie in ‘standje beleefd’ schieten. Ze durven geen humor te gebruiken, zijn bang op fouten betrapt te worden, zijn bang om kwetsbaar te zijn.

2. Abstracte, brede boodschap
Een tweede probleem is dat de boodschap te abstract verwoord is en te weinig gefocust. Experts praten vaak in vaktermen en willen álles vertellen in plaats van alleen de kern. Daar help je de bezoeker niet mee.

3. Het probleem van je klant vergeten
Een verwant probleem is dat ondernemers te veel over zichzelf praten. Je klant is niet zozeer geïnteresseerd in jouw product, als wel in de oplossing van zijn probleem.

​Copywriter sinds 2003

Er zijn nog wel meer obstakels… gelukkig maar, zou ik haast zeggen. Want ik leef ik nu al veertien jaar van mijn werk als freelance tekstschrijver voor het internet – voor inmiddels ruim 120 opdrachtgevers.

Mijn schrijfwerk doe ik onder de vlag van Tekstbureau Radix. Ik schrijf homepages, Over-ons-pagina’s, productpagina’s, Facebook posts, LinkedIn-profielen, zelfs teksten van datingprofielen!

Erik heeft me enorm geholpen door uit mijn verhaal de essentie van mijn onderneming te pakken en deze om te zetten in een krachtige webtekst. Hij verstaat zijn vak als geen ander. Erik is een prettig persoon om mee samen te werken, heeft kennis van zaken, werkt constructief en snel. Ik zou hem direct aanraden bij andere ondernemers!

Ellen Barree, 
Change manager